diumenge, 24 de novembre del 2013

EL SENYOR RAJOY, DEMANA SENY!!


Si senyor!!! Amb dos collons!!!! Va el tio i te el valor de demanar públicament a Catalunya que aquesta i tota la seva gent tingui Seny, bé, per a vostè Sr.Rajoy Seni, es molt curiós que sàpiga pronunciar la - ñ - parlant en castellà i no sàpiga pronunciar la - ny -, que curiosament, es pronuncia igual. Bé aniré al gra. 
En primer lloc dir-li que si no entén el que escric li dona al google traductor i ja no tindrà el problema, donat que queda demostrat en les seves actuacions, que vostè te molts problemes per adaptar-se a una de les llengües oficials del seu país que tant presumeix d'estimar sobretot en la seva unitat, però es clar, si ni tant sols s'ha prés la molèstia d'apendre anglès, no creu que ho hauria de fer? Vinga home!! que es president del govern, que representa a un país per tot el món. 
Te pebrots que vostè demani seny a un poble que vol fer les coses pacíficament i sense aldarulls, vostè que representa a un partit que no va escoltar al país, quan el 90% de la seva població va sortir al carrer a demostrar el seu rebuig cap a la guerra d'Irak. , no solament no li van fer cas, sinó que encara es varen refermar més durament en la seva postura desautoritzant així a tot un país que li havia donat la presidència a les urnes. Que trist hem sembla senyors del PP.
Te collons que vostè, demani seny a Catalunya que es capaç de sortir al carrer de forma massiva sense que hi hagi una sola trifurca, ni un sol incident, en una concentració de milió i mig de persones demanant la llibertat d'un poble, vostè que representa a un partit que ha retallat de manera interessada un estatut que havia estat aprovat de manera legitima, en canvi el seu partit es va ocupar de desautoritzar-lo en les parts que no li interessava.
Es curiós que vostè senyor Rajoy, demani seny a un poble al que el seu partit no ha deixat d'atacar, una i una altra vegada sense esme ,amb lleis absurdes que l'únic que pretenen, es retallar les llibertats d'un poble. Vostè que representa un partit, que es capaç de tenir com a ministre d'educació, curiosament, ni mes ni menys que d'educació, al senyor Wert, un personatge intransigent i sense escrúpols que es capaç de dir que "se tienen que españolizar a los niños catalanes", li ha preguntat vostè als nens catalans si volen ser espanyolitzats? Tant greu es que se sentin catalans i alhora sàpiguen parlar castellà?
Te molta gracia senyor Rajoy que vostè demani seny a un poble que es capaç d'agafar-se de les mans al llarg de 400 quilòmetres, milers de persones, milers de famílies i un cop més sense accidents, sense cap mena de problema i de manera pacífica, per demanar la llibertat del seu poble, vostè que com a ministre d'economia, te a una especie de dictador que s'entesta en escanyar econòmicament a les regions que a ell li interessen, sota el pretexte de demanar sacrifici per part de tots, quan a la practica, el sacrifici només el fan uns quants, els que el seu partit li interessa, i a sobre s'encarrega de deixar-los públicament com als últims de la classe.
Te collons que vostè senyor Rajoy demani seny a un país, que l'únic que vol fer es portar a consulta el futur de la seva població de la manera més democràtica sense fer-ho de manera traumàtica, a les urnes, com manen els cànons de la democràcia. Vostè que representa un partit en el qual no ha acabat mai de marxar, l'antic dirigent que van tenir, un especie de cacic dictador amb molt afany de poder i que no recorda que ja no està a la seva trona de dictador i ve des de el seu retir a impartir lliçons, de com ell pensa que es te que portar un país.
Senyor Rajoy, només li diré una cosa més, en lloc de demanar-nos seny als catalans, quelcom que nosaltres anem sobrats, preocupis vostè de que tota la seva cort tingui tant sols una quarta part d'aquest seny que vostè demana, i facin un curset d'educació que tampoc els hi anirà malament.
Ah!! i un d'anglès home!!! que estan dirigint un país i l'han de representar amb dignitat a l'estranger.

Ignasi Boya Duocastella.