diumenge, 31 de març del 2013

HA ARRIBAT EL PAPA FRANCESC

Si senyors i senyores, ja ha arribat el Papa Francesc. Primer de tot, dir-vos que no vull ofendre a ningú amb aquestes lletres, simplement vull donar la meva visió particular de l'individu que surt a la foto vestit de blanc i tota la seva cort.
Ull amb el "tinglao" que s'han muntat aquestos del vaticà per tenir tot el món pendent d'ells durant tres dies per decidir qui serà el proper papa, que els representarà fins que es mori, es fiqui molt malalt o bé el seu cos, maltractat per els viatges, el faci decidir a deixar-ho. Tot el món pendent d'un fum blanc o negre que surt d'una xemeneia i que anunciarà que el món te un nou papa, un nou papa espiritual, un nou representant màxim de l'església, aquella que des del meu punt de vista, predica tant i molt bé, el que no creu, amb l'objectiu de que els seus fidels, que cada cop son menys, puguin tenir dret a barra lliure en el regne dels cels el dia que es morin i una de les millors habitacions al "HOTEL CELESTIAL".
Almenys el Sr Francisco en qüestió, vanagloriant-se del personatge que representa, ha decidit cambiar la fastuosa cadira d'or dels seus predecessors, per una de més senzilla i austera..., oh!! quin detall el campeón!!, clar com que ha agafat el nom de Sant Francisco de Assís, gran defensor i lluitador per els pobres, això sempre segons la bíblia, esclar, a saber com devia ser el tal Francisco. Ara podria començar a vendre tot l'or i marbre que tenen allí al Vaticà, a les grans potències que hi ha al món o als multimilionaris russos i arreglarien de ben segur, almenys gran part de la gana que hi ha pel món, de fet aquest es un dels seus valuarts no? ajudar als pobres, però sembla que primer s'ajuden a ells mateixos, i tot el que recullen de la caritat dels feligresos, sembla ser que ho destinen a mantenir el seu Port aventura particular.
Una altra de les coses que no s'entenen, si aquest senyor es diu Jorge Mario Bergoglio, perquè redimonis a partir de que son escollits papa, s'han de dir d'una altra manera? Si ja ho se, representen a un anterior gran representant de l'església ja hem perdonareu però no ho entenc, ho trobo innecessari. No seria millor que passessin a la història per ser ells mateixos?Una altra mostra de la seva falsedat, s'amaguen darrera un pseudònim per actuar impunement.
Us puc dir que un cop, vaig tenir l'oportunitat d'estar al Vaticà i allí vaig poder veure com actuen els col·legues, apliquen una sèrie de restriccions d'entrada, sobretot aplicada a uns codis de vestimenta, això si, si l'entrada es pagant no diuen res. La cosa canvia, quan per exemple entres a la basílica de St Pere, l'entrada a la qual es gratuïta, aleshores si que apliquen els seu codi de restricció i et fan fora sense cap tipus de mirament, hem sembla un fet bastant lamentable, però es clar quan es tracta de fer calaix fan la vista grossa, però sinó hi ha interès monetari per el mig, apliquen els seus codis restrictius sota la bandera del respecte a l'esglèsia, saltant-se el més important, el respecte a les persones.
Respecto molt la fe que una persona pugui tenir en quelcom, però el que no puc respectar, es que s'utilitzi la fe d'aquesta persona per al bé d'altri. No puc respectar que es jugui amb la sensibilitat i els sentiments de la gent i ells (la església de l'alta alcurnia en general), penso que així ho fan, com deia un company meu en una conversa que vàrem tenir, es l'única religió que sempre esta jugant amb el temor de la gent, sinó, penseu una cosa, perquè proclamen, si no fas el bé, aniràs al infern, si fas mal, Deu et castigarà. I després, qui son ells per jutjar les relacions sexuals de les persones, i l'orientació sexual de cadascú, i si es de rebut o no tenir relacions sexual amb preservatiu? Qui son ells que suposadament no en poden tenir...?Potser el que haurien de fer es tenir-n'he, sinó es que ja en tenen en silenci, potser el que haurien de fer es no amagar-se i deixar de jugar amb els temors de la gent.
I no vull deixar el tema aquí, sense abans parlar de la gran quantitat de capellans que hi ha al món, que realment senten el que son i senten la labor que fan, una labor de carrer, de lluita diària per gent que ho necessita, perquè evidentment que n'hi ha, però malauradament n'hi ha molts que no i que donen mal nom al col·lectiu i per desgràcia dels que s'ho treballen, la immensa majoria d'aquestos estan amb alts càrrecs dins de la jerarquia de l'església i son els que tenen accés als fils que mouen el gran circ de l'església.  
Es una pena que no es reconegui la labor dels que realment s'ho treballen, es una pena que una institució com la de l'església, no tingui mes reconeguts a tots aquests capellans que tant treballen per defensar el seu nom, i els seus valors, cosa que els senyors del Vaticà no els hi preocupa gens ni mica quan haurien de ser el que mes ho fessin i son aquests els capellans que mes haurien de valorar.

Ignasi Boya Duocastella.